کافه یادنوش
7 ویژگی فوق العاده آموزش مجازی که احتمالاً نمیدانستید!
- 25 آبان 1399
- Posted by: رضا کشتکارزیارانی
- دسته بندی: مقالات رایگان

چگونه آموزش مجازی میتواند باعث پیشرفت تحصیلی شود؟
یادگیری آنلاین کیفیت نظام آموزشی را به طور کلی تغییر داده است. امروزه این سبک یادگیری، بخش جدایی ناپذیر و بسیار محبوب در فضای گسترده آموزش عالی تبدیل شده است. در کنار به وجود آمدن روشی نوین برای یادگیری در عصر دیجیتال، دوره های آموزشی آنلاین به بزرگسالان و جویندگان کار نیز پیشنهاد می شود. افراد دارای مدرک دانشگاهی این فرصت را پیدا میکنند که مهارتهای جدید را یاد بگیرند یا مهارتهای فعلی خود را تقویت کنند. ماهیت انعطاف پذیر و تعاملی یادگیری آنلاین در آموزش مجازی در پیشرفت شغلی افراد بسیار تاثیرگذار است. آموزش مجازی اعضای هیئت علمی را برای کار بهتر در عصر دیجیتال آماده می کند. با توجه به این ویژگی ها و ضریب نفوذ رو به گسترش آموزش آنلاین، ما با این سوال روبرو می شویم که چگونه یادگیری مجازی میتواند عملکرد تحصیلی را بهبود بخشد؟
معرفی ۷ مزیت عمده آموزش مجازی
بازدهی هر سیستم آموزشی را میتوان از طریق دوره های آموزش مجازی افزایش داد. زیرا در روش یادگیری آنلاین، دانش آموزان و دانشجویان میتوانند با سرعت بیشتری یاد بگیرند. آن ها می توانند روی مطالبی که بیشتر با نیازها و توانایی های آنها سازگار است کار کنند. محبوبیت فزاینده این روش از یادگیری، منجر به رونق فوقالعادهای در صنعت شده است. مطالعات نشان میدهد که بستر یادگیری مجازی به طور متوسط سالانه در حدود ۵ درصد رشد می کند. پیش بینی ها از ارزش بازار تقریباً 240 میلیارد دلاری این خدمت نوین طی ۵ سال آینده حکایت میکند.
این مقاله را از دست ندهید: آموزش در شرایط کرونا، آیا یادگیری مجازی برای همه امکان پذیر است؟
1-بالابردن تعامل دانش آموزان و دانشجویان با سهولت دسترسی
در روش های سنتی مبتنی بر کلاس حضوری، یک مشکل همیشگی در حفظ ارتباط دانشآموزان با موضوع درس وجود دارد. بعضی اوقات دانش آموزان با مطالب یا معلمان ارتباطی برقرار نمیکنند. برخی از دانش آموزان از حضور در مدرسه رنج می برند. در نتیجه به سرعت از همسالان خود عقب می مانند. همچنین علت های زیادی برای ترک تحصیل وجود دارد. از جمله نبود یک رشته خاص در محل سکونت، کمبود وقت و مشکلات مالی. تحقیقات نشان میدهد که دوره های آموزش مجازی میتوانند در جذب دانش آموزان بهتر عمل کنند. در برخی موارد، آموزش مجازی توانسته است که میزان حضور دانش آموزان یا دانشجویان را تا ۶۰ درصد افزایش دهد. آموزش مجازی فرصت های جدیدی را در اختیار موسسات آموزشی قرار داده است تا محتوا را به شیوه هایی که برای دانش آموزان جذاب تر است ارائه نمایند.

2- ارتقاء سطح سواد دیجیتال با آموزش مجازی
افرادی که امکان استفاده موثر از ابزارهای آنلاین را دارند، در کسب مهارت های جدید موفق تر هستند. اکثر پست های شغلی موجود در یک شرکت تجاری، به حداقل دانشی از دنیای دیجیتال نیاز دارند. به عنوان مثال خدمات مشتری را در نظر بگیرید. با توجه به تغییر نوع ارتباط مردم با یکدیگر و افزایش نفوذ شبکه های اجتماعی، روابط عمومی یک سازمان باید بتواند مهارت های ارتباط با مشتری را در این فضاها به خوبی پیاده نماید. آموزش مجازی به بهبود سواد دیجیتال کمک میکند. زیرا زمینه را برای فراگیران در مورد چگونگی اثربخشی روی دیگران و برقراری ارتباط با محتوا, همسالان و مدرسین فراهم می کند. به همین ترتیب آموزش آنلاین به همه مربیان کمک میکند تا از طریق رسانههای مختلف دیجیتال به طور موثرتری ارتباط برقرار کنند.
در همین رابطه بخوانید: تدریس آنلاین خود را با این 10 تمرین متحول کنید
همچنین استفاده کنندگان از فناوری ویدیویی در آموزش و پرورش را به سخنرانانی ماهر و با اعتماد به نفس بالا تبدیل می کند. تعامل منظم با همکاران و دانش آموزان از طریق ایمیل و سیستم های انتقال پیام, مهارت های رایانهای شما را ارتقاء می بخشد. آموزش مجازی مهارت های بیشتری را در زمینه فناوری و دستگاههای عصر دیجیتال برای شما ایجاد می کند. از آنجا که سواد دیجیتال به سرعت در حال تبدیل شدن به ارزشمندترین ابزار برای یادگیری مادام العمر است.
بهبود توانایی های آنلاین، یک سرمایه گذاری مطمئن برای فراگیران است.
3-آموزش مجازی محدودیت مکانی ندارد
کلاس های آموزشی آنلاین به این معنا است که دانشجویان می توانند در هر مکانی، تا زمانی که اینترنت کار می کنند، یاد بگیرند. ممکن است برخی از دانشجویان در کلاس های حضوری خود سست و تنبل باشند. آموزش مجازی زمینه را برای راحتی بیشتر فراگیران فراهم می کند. مدرسین باید ضمن ایجاد بستر راحت و تعاملی برای دانشجویان، به کیفیت و نظم آموزش نیز توجه ویژه داشته باشند. این کار باعث تقویت انگیزه افراد برای یادگیری آنلاین می شود. بنابراین دانشجو می تواند در اتاق خود هم آموزش باکیفیت دریافت کند و هم از آموزش مجازی خود لذت ببرد.
4-امکان مشارکت بیشتر دانش آموزان در بحث های کلاس مجازی
برخی از دانشآموزان ذاتاً خجالتی هستند و شرکت در بحث های کلاس حضوری برای آنها آسان نیست. با آموزش مجازی اینگونه دانش آموزان ممکن است راحتتر در بحث و فعالیتهای دوره آموزشی شرکت کنند. در نتیجه، معلمان می توانند با طیف گستردهای از دانشآموزان، تعامل داشته باشند و هزاران دیدگاه مختلف درباره مسائل کسب کنند. این نه تنها باعث میشود که کلاس های آنلاین تاثیرگذارتر و جذاب تر شود، بلکه به شما کمک می کند تا با دانشجویانی که با آنها بیشتر آشنا شده اید ارتباط موثرتری برقرار کنید.
علاقمند به تدریس آنلاین هستید؟ یادنوش در کنار شماست هم اکنون مدرس شوید !
5-بهبود وضعیت شغلی برای دانشجویان و اعضای هیات علمی
آمار مربوط به یادگیری آنلاین یک تاثیر مثبت و قابل توجه بر اشتغال افرادی که با موفقیت مدارک دوره های آنلاین را کسب میکنند، نشان می دهد. مطالعات دانشگاه ایلینویز تاکید می کند که ۴۴ درصد از دانشجویان آنلاین ادعا کرده اند که وضعیت شغلی آنها بهبود یافته است. زیرا آنها توانسته اند طی ۱۲ ماه از تاریخ فارغ التحصیلی خود شغل تمام وقت پیدا کنند. علاوه بر این، ۴۵ درصد از پاسخ دهندگان گزارش کردهاند که حقوقشان پس از شرکت در دوره های آموزش مجازی افزایش پیدا کرده است.

6-ارائه چندین روش برای یادگیری بهتر
برنامه های آموزشی سنتی محدود به کلاس و یک جدول زمانی مشخص، از نظر انعطاف پذیری خروجی بسیار کمی ارائه می دهند. دانشآموزان به اصطلاح محدود هستند و باید طبق روش های تعیین شده یاد بگیرند. خیلی وقت ها، بسیاری از دانش آموزان از برنامه ها عقب می مانند. اما در آموزش مجازی، اساتید گستره انتخاب بیشتری در نحوه آموزش دارند و روش های ابتکاری و جذابی را برای ارائه مطالب و نمایش نکات پیشنهاد می دهند. کار با روش های مختلف آموزش آنلاین فرصتی را برای آزمودن کارایی فعالیت های متعدد از جمله موارد ذیل را فراهم می کند:
- بازی ها
- هدایت پروژه های طراحی
- سخنرانی های از پیش ضبط شده
- پاورپوینت همراه با صوت
- کنفرانس های تحت وب
7-فراهم شدن بهتر زمینه برای فعالیت های فرهنگی – اجتماعی در آموزش مجازی
مربیان میتوانند فرهنگ جامعه را در گروههای مطالعات مجازی پرورش دهند. از طریق برنامه هایی مانند گوگل و هنگ اوت که دانش آموزان می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا درباره تکالیف و انواع مشکلات بحث کند. با اشتراک صفحه ها و اسناد آنها میتوانند از طریق تخته سفید مجازی گوگل داکز و برنامه های سازمانی مانند آسانا به عنوان یک تیم از راه دور کار کنند. علی رغم اینکه می گویند رویکردهای یادگیری اجتماعی ۷۵ برابر اجرایی تر از یادگیری الکترونیکی است، با این حال هیچ نشانهای از کاهش محبوبیت یادگیری الکترونیکی در حال مشاهده نیست.
دانشجویان آموزش مجازی پیوسته در حال ادامه مسیر پیشرفت تحصیلی و شغلی خود هستند.
علاوه بر این، زیرساخت های یادگیری آنلاین در حال بهبود است. تحقیقات در مورد جدیدترین تحولات برنامه آموزشی آنلاین نشان می دهد که آنها در حال تعاملی تر شدن هستند. آنها به دانشجویان فرصت بیشتری ارائه میدهند تا در مطالب دوره ای با مربیان و دانشجویان دیگر از طریق اظهارنظرهای زنده و دروس ویدیویی تعاملی بحث کنند.
منبع: Digital Marketing Institute
مقاله های بیشتر در این رایطه:
چطور در یادگیری آنلاین موفق تر باشیم؟
Author:Reza.Keshtkar
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.